Curs de formació sobre la integració de les TIC en l’ensenyament de les Ciències, basat en resultats de la recerca i en una perspectiva socioconstructivista de l’ensenyament.
Coordinació: Dra. Roser Pintó
Curs basat en el projecte IKUITSE – Integration Knowledge for the use of informatic tools in science education. Comissió Europea DG Research. Direcció del projecte: Dra. Roser Pintó
Durada: 2006-2008
Membres del CRECIM participants: Roser Pintó, Julián Oro.
Informació addicional:
El C@UTICC és un curs basat en el projecte IKUITSE – Integration Knowledge for the use of informatic tools in science education. Comissió Europea DG Research, desenvolupat pel CRECIM (2002-04) i dirigit per la Dra. Roser Pintó. El curs que presentem a continuació ha sigut desenvolupat per membres del CRECIM (Centre de Recerca per a l’Educació Científica i Matemàtica) en col·loboració amb membres del CDECT (Centre de Documentació i Experimentació en Ciències i Tecnologia) amb el suport del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
El C@UTICC és un curs sobre la utilització de les TIC en els cursos de Ciències. Va adreçat a Formadors que desitgen oferir als ensenyants unes sessions de reflexió sobre l’ús d’aquestes tecnologies després d’haver adquirit ja uns coneixements pràctics inicials. Per això l’hem anomenat Curs Avançat de Formació en l’ús de les TIC a l’ensenyament de les Ciències. No va doncs tan dirigit a conèixer com fer funcionar algunes de les eines sinó a intentar aprofundir-hi per a treure’n un bon rendiment.
| |||||
El curs està dividit en els següents temes: Tema 1. Aprenentatge i l’ús de les TIC en treball pràctics Tema 2. El Hardware Multilab i el calibrat dels sensors Tema 3. La tecnologia VBL Tema 4. Orientacions didàctiques per l’ús del MBL, pel disseny de protocols i per l’avaluació de l’alumnat Tema 5. Orientacions didàctiques per a l’ús del microscopi digital. Dificultats en la lectura d’imatges Tema 6. Orientacions didàctiques per a l’ús de simulacions i applets Tema 7.1. Models i modelitzacions Tema 7.2. VnR, Modellus i Coach Tema 8. Recursos de la xarxa per a l’elaboració d’unitats didàctiques: Les WebQuests Tema 9. Recursos de la xarxa per a l’elaboració d’activitats: Les Caceres del Tresor i el Hotpotatoes Tema 10.1. Recursos d’internet per a l’aprenentatge: Els Laboratoris Virtuals i els Laboratoris Remots Tema 10.2. Recursos d’internet per a l’aprenentatge: Els Visors Moleculars Tema 11. L’aprenentatge on-line Tema 12. El C@UTICC: un curs en la plataforma virtual educativa MOODLE |