El Centre de Recerca per a l’Educació Científica i Matemàtica (CRECIM) és un Centre Especial de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona, situat a la Facultat de Ciències de l’Educació. Creat l’any 2002 a partir del Grup de Recerca TIREC (Tecnologia Informàtica i Recerca Educativa), va passar a formar part del grup de recerca consolidat ACELEC (Activitat Científica Escolar, Llenguatge Eines i Comunicació) l’any 2017.  En el centre participen investigadors especialitzats en didàctica de les ciències, les matemàtiques i la tecnologia, així com investigadors en formació i tècnics de suport a la recerca. També col·laboren amb el centre professorat de ciències en actiu a diferents escoles i instituts de Catalunya, així com altres investigadors externs vinculats a la UAB.

A través de la recerca educativa, la innovació didàctica i la prestació de serveis d’avaluació i assessorament a iniciatives educatives en l’àmbit STEM (acrònim de Science, Technology, Engineering & Mathematics) públiques i privades, el CRECIM treballa per millorar, enfortir i enriquir l’ensenyament i aprenentatge de les disciplines STEM. Dins d’aquest àmbit, les principals línies de treball del CRECIM són les relacionades amb el paper de les eines informàtiques en l’ensenyament de les ciències, el paper de la pràctica científica a l’escola, el foment de l’interès per les disciplines STEM, el desenvolupament de metodologies creatives tipus maker i tinkering o la promoció de l’equitat educativa en disciplines STEM.

Alhora, des del CRECIM també treballem en el suport al professorat a partir de múltiples iniciatives d’innovació docent i transferència del coneixement en didàctica a la pràctica docent. D’entre aquestes iniciatives destaquen el grup de professorat DIATIC, el laboratori digitalitzat per estudiants de secundària REVIR, la Revista Ciències, revista pel professorat de ciències d’infantil, primària i secundària, els cursos i seminaris de formació per a professorat o la tasca de difusió i comunicació científica a través de les xarxes socials.