Secció enfocada a donar a conèixer una determinada experiència didàctica al professorat i que aporta informació suficient per a poder reproduir-la. Al final d'aquests articles es fa una petita valoració dels resultats obtinguts amb l'alumnat i, si s'escau, una exposició de les possibles perspectives.
En aquesta secció es donen a conèixer treballs de didàctica de les ciències que es caracteritzen per tenir una aplicabilitat a les aules. Poden incloure activitats enfocades a realitzar-se amb l'alumnat que hagin sorgit d'una recerca efectuada prèviament. Tanmateix, també hi podem trobar presentacions de recerques com articles mostrant els resultats d'aquestes recerques i/o la seva implicació didàctica.
Al racó STEAM es volen mostrar experiències didàctiques i reflexions que, si bé escapen de l'àmbit curricular de les ciències experimentals, estableixen ponts amb altres àmbits, com el tecnològic, el matemàtic o l'artístic. S'hi poden trobar propotes d'exemples concrets a l'aula alguns dels quals, a més a més, ajuden a definir col·lectivament què és l'àmbit STEAM i quines metodologies diàctiques aporten un veritable valor afegit al seu ensenyament i aprenentatge.
En aquesta secció s'hi poden trobar articles de divulgació científica, és a dir, escrits que apropin el coneixement i la pràctica científica a tothom, i concretament al professorat de ciències, de manera clara i enetenedora. S'hi inclouen escrits sobre temes científics o d'actualitat o d'elevat interès social, enfocats a exposar noves troballes científiques o a presentar iniciatives i projectes que connectin la ciència i el món científic tecnològic amb l'escola i la societat.
He llegit i accepto les condicions contingudes a Política de privacitat.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a finalitats analítiques i tècniques, tractant dades necessàries per a l'elaboració de perfils basats en els teus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències des de 'Configuració de cookies'.